marți, 29 mai 2012

Asigura-ti curatenia murdariei


Definitia unui trai linistit este sustinuta de catre o serie de activitati si servicii pe care suntem nevoiti sa le solicitam si sa le avem functionale cu regularitate si fara de care, doar si pentru o zi, tot ceea ce deja trecusem in categoria normalitate se poate intrerupe intr-o clipa.
Plecand de la alimentarea obisnuita cu energie electrica, trecand spre folosirea instalatiilor sanitare si ajungand pana la utilizarea internetului sau telefonului, toate aceste servicii sunt deja parte din existenta unei vieti obisnuite.
Intreruperea sau doar functionarea sub capacitate a unuia dintre ele, ne face pe loc sa ne pierdem starea normala de calm si sa nu intelegem de ce ni se intampla tocmai noua si chiar atunci cand aveam mai mare nevoie de acestea. Cu siguranta exista persoane care considera utilizarea acestor facilitati ca fiind normale si ca nu ar trebui sa-si faca niciun fel de grija pentru acordarea unui minim de atentie in ceea ce priveste intretinerea lor periodica.
In parte aceasta gandire este adevarata, deoarece fiecare tip de instalatie sau serviciu folosit are particularitati specifice, care ii permit sa ofere o functionare fara interventii pentru o durata mare de timp, sau cu interventii care nu sunt in sarcina proprietarului.
Unul dintre serviciile la care nu intotdeauna ne gandim cu prea multa placere si pe care il consideram undeva trecut dincolo de granita proprietatii noastre, se refera la canalizare. In mod obisnuit nu trece o singura zi fara sa folosim apa menajera in multe dintre activitatile noastre zilnice in casa. Toata cantitatea de apa folosita se va scurge printr-o retea separata, asa numita canalizare si isi va croi drum catre canalul colector care deserveste locuinta dumneavoastra.
Cum in ultima perioada dezvoltarea cartierelor rezidentiale care includ proprietati particulare cu unul sau mai multe niveluri, a avut o extindere importanta, fiecare dintre aceste proprietati detine propria instalatie de colectare si scurgere a apelor uzate. Mai mult in zone in care inca reteaua de canalizare centralizata nu a fost montata, fiecare locuinta detine propria fosa septica care are rolul de depozitare a apelor menajere uzate.
Pentru o utilizare fara grija a acestor instalatii vitale si pentru un trai linistit, este important sa aveti in vedere revizii periodice si ceea ce este mai important sa solicitati unei firme desfundare canal, executarea de lucrari specifice pentru intretinerea acestor sisteme, chiar daca nu a intervenit o avarie.
Oricine este constient ca prevenirea este mai degraba folositoare decat aparitia unei avarii, iar in cazul de fata o asemenea avarie care consta in infundarea retelei de colectare, sau in cel mai fericit caz colmatarea partiala a tubulaturii de scurgere, este de departe un eveniment neplacut. Insasi mirosul care razbate prin scurgerile din casa ale instalatiilor sanitare si pe care il veti simiti cateodata, este datorat faptului ca tubulatura de scurgere este colmatata intr-o masura semnificativa si ca evenimentul critic este pe cale sa se produca.
De aceea asigurarea unui serviciu de vidanjare periodic, chiar mai des decat in mod obisnuit, care va putea oferi chiar si servicii de spalare a intregului sistem de captare si evacuare a apelor uzate, devine o prioritate pe care ar trebui sa o inscrieti in lista celor cu importanta aparte.
Procesul in sine este strict tehnic si apartine in totalitate specialistilor in domeniu, care pot asigura un serviciu de desfundare canal ieftin, care se sprijina pe tehnologia actuala si desigur pe profesionalismul celor care il indeplinesc. Este exclusa din start ideea ca ati putea rezolva in regie proprie o astfel de activitate, gandindu-va doar ca pentru obtinerea unui rezultat de durata este nevoie in mod cert de utilaje specializate de mare putere, pe care fara indoiala nu le detineti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu